KÖVET Környezetvédelmi műhely: Vállalati klímaadaptáció – klímakockázatok azonosítása (2018. február 6. 13:00 – 16:30)

Melyek az éghajlatváltozás legfőbb kockázatai hazánkban? Mennyiben befolyásolják ezek az üzleti szférát, a vállalatok jövőjét és mindennapjait? Melyek a legérintettebb iparágak, folyamatok, tevékenységek? Kihívásként vagy lehetőségként tekintsünk a klímakockázatokra? A klímaválság betölthet-e katalizátor szerepet, elősegítheti-e a változást?  A hazai vállalatok vajon tisztában vannak ezekkel a klímakockázatokkal és felkészültek ezek kezelésére? Mit jelent a klímaadaptáció és hogyan lehet vállalati klímaadaptációs stratégiát kiépíteni? Léteznek jó gyakorlatok, vállalatok, amelyek a klímakockázatokat megfelelően kezelik és megosztják tapasztalataikat?

A KÖVET Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával Vállalati klímaadaptációs programot indít, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a témára és a hazai vállalatokkal és szakértőkkel együtt keresse a válaszokat a fenti kérdésekre.

A program első elemeként konferenciát tartottunk a témában 2017.november 9-én az Ökoindustria társrendezvényeként. Ezzel párhuzamosan felmérést végzünk a téma ismertségéről és a vállalatok gyakorlatáról. A kérdőív egyben belépőt is jelent a műhelytalálkozókat, vállalati jó gyakorlatok bemutatását és klímaadaptációs stratégia alkotást is magába foglaló féléves projekthez. Kérdőív kitöltése! (A kérdőív a KÖVET honlapján www.kovet.hu keresztül elérhető).

A program további részében a felmérés és a konferencia tapasztalatai alapján két műhelymunkán és Vállalati klímaadaptációs képzésen vehetnek részt a programhoz csatlakozott vállalatok 2018 első negyedévében, a vállalati jó gyakorlatokat közben példatárban gyűjtjük össze és tesszük közre. A program lehetőséget biztosít három vállalatnál klímaadaptációs stratégia elvégzésére és annak vizsgálatára, hogy a hazai vállalatoknak mennyiben sikerült áttérniük a karbonszegény gazdaságra.

A végső cél, hogy a projektben résztvevő szervezetek tisztában legyenek az őket érintő klímakockázatokkal és képesek legyenek klímaadaptációs stratégia keretében kezelni a kockázatokat és hatásokat.

Töltse ki a kérdőívet, jöjjön el a környezetvédelmi műhelymunkára és csatlakozzon a Vállalati klímaadaptációs projekthez!

 

Tervezett program:
12:45 – 13:00 Regisztráció
13:00 – 13:20 Köszöntő – Dr. Szigeti Tamás, Wessling Kft.,

Témafelvetés – Herner Katalin, KÖVET

13:20 – 14:00 Klímaváltozás hatásai
14:00 – 14:15 Kávészünet
14:15 – 15:15 Klímakockázatok azonosítása
15:15 – 16:00 Műhelymunka: vállalati tapasztalatok, jó gyakorlatok
16:00 – 16:30 Vállalati klímaadaptációs projekt további lépései

 

A rendezvény helyszíne:

Wessling irodaház, 1045 Budapest, Anonymus utca 6.

 

Időpont:

2018. február 6. 13:00 – 16:30

 

Jelentkezés:

KÖVET Környezetvédelmi műhely – JELENTKEZÉSI LAP

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

További információ:
Herner Katalin

KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

herner@kovet.hu Mobil: +36 20 490 6384

 

Vélemény, hozzászólás?