VF Piac 2018

2018-ban ismét megtartjuk a Vállalati Felelősség seregszemléjét!

 A KÖVET Egyesület 2018. május 17-én immár ötödik alkalommal rendezi meg VF (CSR) Piac kiállítást. Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy a vállalati felelősség (VF) mélyebb megnyilvánulásai felé forduljunk: innen a magyarra fordított, új megnevezés is: VF (CSR) Piac. Az elmúlt években ugyanis hazánkban is egyre érettebbé, komolyabbá vált a vállalatok felelősségvállalási tevékenysége, sokan felismerték, hogy a VF nem önmagában vett cél, vagy üzleti módszer, hanem mindenekelőtt a fenntarthatóság elérésének vállalati eszköze.

Éppen ezért 2018-ban elsősorban stratégiába ágyazott, hosszú távú, a teljes vállalati működést átható és meghatározó felelősségvállalási, fenntarthatósági programok bemutatását várjuk két pályázati kategóriában: a projekt, vagy részterület jellegű 1. VF intézkedéseket; és az egész vállalatra kiható, átfogó, stratégiai megközelítéseket, a 2. Valóban Felelős Vállalati kategóriában.

A VF (CSR) Piac 2018 pályázaton bármely hazai vállalat vagy szervezet részt vehet. A Legkiválóbb VF Intézkedés és a Valóban Felelős Vállalat kategóriák mellett a legjobb kisvállalati pályázatot Kisvállalati Különdíjjal jutalmazzuk, környezetvédelem témakörben pedig átadjuk a Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíjat – felhívva a figyelmet a VF fenntarthatósági összefüggésire.

Az érvényes pályázati jelentkezéshez a szervezetnek 2018. február 28-ig ki kell töltenie és a gyori@kovet.hu címre el kell küldenie a pályázati űrlapot, amelyben tömör leírást ad a szervezetnél megvalósult VF intézkedés(ek)ről, megoldásokról, stratégiáról: a felmerült problémákról, azok megoldásáról, illetve a tapasztalt nehézségekről és előnyökről.

A VF Piac kiállításon azok a pályázó szervezetek vehetnek részt, amelyeket a zsűri bemutatásra alkalmasnak talál. A pályázat benyújtásával a pályázók vállalják, hogy amennyiben a zsűri a megoldásukat a 2018. április 26-i VF Piacon bemutatandók közé választja, akkor kiállítóként részt vesznek a rendezvényen, és kiállítási díjat fizetnek.

Ha további információra van szüksége, kérjük, látogassa meg honlapunkat (www.kovet.hu), vagy keresse bizalommal a KÖVET munkatársait: Dr. Győri Zsuzsanna, CSR-szakértőt (gyori@kovet.hu), illetve sajtókapcsolatokkal, szponzorációval kapcsolatban Pittner Anna, irodavezető asszisztenst (pittner@kovet.hu).