A Fenntarthatóság Szakmai Követe díj Prof Dr. Tóth Gergely számára

A Piac és Profit Üzleti Etika díj 2019-es különdíjának egyikét, A Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat Prof Dr. Tóth Gergelynek, a KÖVET alapító főtitkárának, és a Kaposvári Egyetem professzorának ítélték oda az alapítók.

Az elismerést minden második évben az a szakember kapja, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy a vállalatok, az üzleti élet képviselői körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

Dr. Tóth Gergely szakterülete az alternatív közgazdaságtan. 1995-ben megalakította a fenntartható gazdaság elterjedését támogató KÖVET Egyesületet, jelenleg a főtitkára. Hazai és külföldi konferenciák, vállalati tréningek rendszeres előadója. Több kisebb elismerés mellett 1995-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia ‘Pro Scientia’ díját. Szakterületén eddig 20 nagyobb programot vezetett, 30 könyv ill. kézikönyv megírásában működött közre, ezek közül a legjelentősebb A Valóban Felelős Vállalat (2007) és a Gazdasággép (2016). Szakcikkeinek és népszerűsítő írásainak száma 150 körül van, közel 400 hazai és nemzetközi konferencián, egyetemi kurzuson és képzésen tartott előadást. Jelenleg a fenntartható fejlődéssel összhangban lévő közgazdasági elméleten az ún. humánökonómián dolgozik.

A Piac és Profit Üzleti Etika díjazottjairól további információ itt olvasható.