A KÖVET Egyesület részt vett a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón

December első hetében a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó / Sustainability Expo and Summit volt a KÖVET Egyesület munkatársainak munkahelye. Keddtől vasárnapig mutattuk be a kiállítás látogatóinak egyesületünket, programjainkat, többek között a LIFEproETV projekt és a LIFE-Climcoop projektet és tagvállalataink fenntarthatósági eredményeit.
Tagjaink közül többen személyesen is részt vettek a kiállításon: a Folprint Zöldnyomda Kft., a Magyar Nemzeti Bank, a Wessling Hungary Kft., az MKB Consulting Zrt., az MVM Csoport.
Találkoztunk LIFE projekt partnereinkkel, a Miskolci Egyetem (University of Miskolc) és a GeoGold Kárpátia Kft.-vel és együttműködő partnereinkkel, többek közt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége-vel is.
A Planet2021-en mutattuk be az általunk kidolgozott vállalati SDG adatbázist is, amivel az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait és a hozzájuk tartozó indikátorokat hozzuk közelebb a vállalatokhoz.
Egyesületünk munkatársai nem pihennek, a rendezvény után még feladataink vannak. A Kék Bolygó Alapítvány megbízásából számoljuk a hatnapos rendezvény karbonlábnyomát és minősítjük a védjegyoltalommal ellátott Zöld Rendezvény Minősítő rendszerünk szerint. A pontos számok érdekében több, mint 1000 kiállításra látogató utazását mértük fel a helyszínen és összegezzük a rendezvény erőforrás használatát és hulladéktermelését.

A Planet 2021 rendezvényt a KÖVET Egyesület minősítette az általa kidolgozott és védjegyoltalom alatt álló Zöld Rendezvény Minősítő Rendszer szerint. A szempontrendszer tizenegy témakör alapján értékelte a rendezvényt többek között: közlekedés, beszerzés, hulladék, energia, élelmiszerellátás, beszerzések.

A Planet 2021 82%-ot ért el az értékelésen, amely alapján „haladó” – 4-es fokozatot ért el.

A kiállításon történő megjelenésünket valamint a vállalati SDG adatbázis kifejlesztését a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta.