A programról

 

Keressük a sikeres környezeti és gazdasági megtakarítások bajnokait!

Megvalósult szervezeténél az elmúlt 5 évben olyan környezetvédelmi intézkedés, amely egyben gazdasági hasznot is hozott? Csatlakozzon programunkhoz, mutassa be fejlesztését és nyerje el a díjaink egyikét!

 

Az Ablakon Bedobott Pénz (ABP) Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek. Esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.

A résztvevő szervezetek kétoldalas esettanulmányban mutatják be az elmúlt években sikeresen megvalósított intézkedéseiket, azok megtérülési idejét, környezeti megtakarítási eredményeit. Az esettanulmányokat az Ablakon Bedobott Pénz című kiadványokban, valamint online adatbázisunkban tesszük közzé.

A KÖVET szakértői az intézkedéseket a helyszínen auditálják, majd független, szakmai zsűri dönt, kik kapják a Környezeti Megtakarítás Díjakat.

Díjak

  • A legszebb mosott gyümölcs tálban: ráfordítást nem igénylő intézkedések
  • A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs: három éven belül megtérülő beruházások
  • A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások
  • Karbon-megtakarítás különdíj: a legnagyobb CO2 egyenérték kibocsátás-csökkentést eredményező intézkedések

 

Részvételi feltételek és díjak ‎

Eddigi intézkedések Adatbázisa

Korábbi díjazottak

Letölthető esettanulmányok

Előző évek intézkedései számokban