Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) és a vállalatok szerepe a megvalósításban

A KÖVET Egyesület szeretettel meghívja Önt a következő ingyenes webinárjára!

Az ENSZ fennállásának 70. évfordulóján 2015.szeptember 25-én a tagállamok elfogadták a Világunk átalakítása: a fenntartható fejlődés 2030-ig szóló programját (röviden Világunk -2030 program).

A program azt a 17 Fenntartható Fejlődési Célt tartalmazza (SustainableDevelopmentGoals – SDG), amely minden ENSZ tagállam részére egyetemes érvényű és megadja a fejlesztések, célkitűzések és feladatok irányát. A 17 célból, 169 alcélból és 232 fenntarthatósági indikátorból álló rendszer a fenntarthatóság minden területét felöleli és zsinórmértékként szolgál a társadalom egésze számára: az államok, a városok, közösségek és a vállalatok számára is.

A KÖVET Egyesület célja, hogy támogassa a vállalatokat a Fenntartható Fejlődési Célok adaptálásában.Ennek érdekében a KÖVET létrehozott egy adatbázist (KÖVET SDG Vállalati Adatbázis), amelyben egységes formátumban rögzíti a vállalatok már meglévő eredményeit.Ezek segítségével kiértékelhetőek a felvett adatokígy a vállalatok visszajelzést kapnak arról, hogy mennyiben járulnak hozzá fenntarthatósági célokhoz.

Jöjjön el rendezvényünkre, tudjon meg többet arról, az Ön vállalata hogyan járulhat hozzá az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs felület: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnUHd07MZclda_7Y6cfU5EY_pTUd336m2-BCztY2Dw9rsNYQ/viewform

Időpont: 2022.02.08. 13:00-14:30
Helyszín: online, a KÖVET Egyesület zoom rendszerén keresztül

Program:

  • Herner Katalin ügyvezető igazgató, KÖVET Egyesület – az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljairól és az adatbázisról
  • Dr. Tóth Gergely főtitkár, KÖVET Egyesület – SDG-k a fenntarthatóság tükrében
  • A KÖVET SDG Vállalati Adatbázis bemutatása (explainer videó)
  • Q&A szekció