Bemutatkozó – Baka Éva, a KÖVET Főtitkár jelöltje

Baka Éva

Baka Éva

ELNÖKSÉGI TAG

ügyvezető igazgató

Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ Egyesülés)

Agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök, vízgazdálkodási technológus, Kommunikáció és PR-szakember

eva.baka@kovet.hu

Baka Éva 40 éve foglalkozik környezetvédelemmel, a magyar környezetvédelmi szakma elismert képviselője. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés vezetőjeként több mint húsz éve dolgozik a fogyasztók környezetvédelmi szemléletformálásán. Feladata az italos karton magyarországi szelektív gyűjtésének megszervezése, lakossági kommunikáció a szelektív hulladékgazdálkodás területén, az italos karton újrahasznosításának megoldása.

Az elmúlt 20 évben számos európai uniós környezetvédelmi szervezet tevékenységében közreműködött, ACE (The Alliance for Beverage Cartons and the Environment ).

2019-ben a Csomagolási és Anyagmozgatási szövetség életmű díjával tüntették ki. Korábban a vállalati szektorban szerzett tapasztalatokat a Tetra Paknál (10 év). Az ÁVÜ (Állami Vagyonügynökség) környezetvédelmi auditora volt 1992-ben.

Vállalati és civil tapasztalatai nagy segítséget jelentenek a KÖVET működésében. 1995. és 2005. évek között Baka Éva már dolgozott a KÖVET elnökségében, majd visszatért 2018-ban. Három környezetvédelmi alapítvány létrehozása és működtetése is fűződik a nevéhez: Tetra Alapítvány, Zöld Iránytű Alapítvány, Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány.

Baka Éva 40 éve férjezett, két felnőttkorú gyermeke és két kiskorú unokája van, hobbija a túrázás, kertészkedés és a gasztronómiai hagyományok ápolása.