A KÖVET szakértői ajánlata a vállalati klímaalkalmazkodáshoz (nem csak hőségriadó idejére)

Ismét pokoli a hőség, és ilyenkor nagyon nehéz dolgozni. Ha szabadtéren, vagy egy egyébként is meleg üzemben töltik a a kollégáid a munkanapjaikat,  akkor elképzelni is szörnyű, min kell keresztül menniük. De ha irodában vagy home office-ban, az is éppen elég embert próbáló.

A rossz hírünk, hogy egyre többször lesz egyre melegebb nyáron, és ma még felkapjuk a fejünket a 38 fokra, de pár év múlva a 38 fok jelenti majd az enyhülést a 45 fokos hőhullámok után.

De nem csak a hőségről van szó, és nem csak hazánkban: az egyre szélsőségesebb időjárás, a viharok, aszályok, árvizek a beszállítói láncokon, a vevőkön, és az egyre szigorúbb jogszabályokon keresztül kivétel nélkül minden vállalatot érintenek. 

Nem a te hibád ez a helyzet, hiszen te, mint KÖVET-tag mindent megteszel, hogy elkerüld a klímaválság fokozódását, de látjuk, hogy már vannak olyan negatív hatások, amelyek elkerülhetetlenek, és rövid távon visszafordíthatatlanok.

Ha megsülünk a hőségben, vagy viharok tombolnak, egyszer aszály van, máskor árvíz, ha kimerülőben vannak a nyersanyagforrásaink, ha bizonytalanok a beszállítóink, akkor egyet tehetünk: alkalmazkodunk a megváltozott helyzethez, magánemberként és cégként is. Ha nem tesszük, csődbe megyünk. Nincs mese: át kell gondolni a teljes vállalati működést, különben a szó szoros értelmében felperzselődik a céged.

Mi, a KÖVET, abban tudunk segíteni neked, hogy a lehető legjobban alkalmazkodj, és a céged relatíve nyertese legyen a klímaváltozásnak. Mert sokan nem fognak alkalmazkodni, és ők elhullanak, de akik adaptálódnak, fejlesztenek, jó válaszokat adnak, azok talpon maradnak, és nyertesek lesznek.

Persze ha Neked nem okoz gondot a klímaváltozás, mert kész stratégiád és bevált válaszaid vannak a krízishelyzetekre is, akkor ne olvass tovább! De ha szorongva gondolsz a jövőre, aggódva böngészed az IPCC jelentéseket, amelyek egy egyre élhetetlenebb bolygót vetítenek előre, és nem látod, a céged hogyan fogja ezt túlélni, akkor neked találtuk ki legújabb klímaalkalmazkodási szakértői munkánkat.

A KÖVET a LIFE-CLIMCOOP projektben megtanulta a vállalatok klímaalkalmazkodásának hatékony rendszerét, és az országban elsőként adunk személyre szabott tanácsokat a cégeknek, kifejezetten ahhoz, hogy hogyan alkalmazkodj az elkerülhetetlenhez. Büszkén mondhatjuk, hogy sok mindenben voltunk már elsők, és most is azok vagyunk. És elsőként természetesen a tagjainknak szeretnénk segíteni.

Csodát nem ígérünk most sem, de azt igen, hogy közösen gondolkodva kihozzuk a legtöbbet a céged számára ebből a helyzetből.

Új szolgáltatásunkat most a KÖVET tagoknak rendkívül kedvező, exkluzív feltételekkel ajánljuk:

1. Kérd ingyenes online konzultációnkat, ahol végig beszéljük a céged helyzetét, hozzáállását a klímaváltozáshoz.

2. Ezután egy abszolút személyre szabott ajánlatot adunk, attól függően, hogy mennyire teljes körűen szeretnéd finomhangolni a céged működését, hogy mennyi időt és energiát tudsz vagy akarsz rászánni a közös munkára,

Miből áll a közös munka? A KÖVET szakértőinek feladata lesz a vállalati telephely kék és zöld infrastruktúrájának felmérése, értékelése, karbonlábnyom és vízlábnyom számítása. Ezt követően a vállalat vezetőivel közösen intézkedési javaslatok, kidolgozása, a zöldfelületek ökologikus fenntartására, vízmegtakarításra, biodiverzitás növelésére, dolgozói jóllét fejlesztésére, környezetbarát irodai működésre, zöld rendezvényekre stb.

A javasolt intézkedések illeszkednek a környezeti, fenntarthatósági célkitűzéseihez, akár megtakarítást is eredményezhetnek, és az ESG területén, mind az E, mind az S lábhoz hozzájárulnak. 

3.  A pénz miatt most se aggódj: nem is a KÖVET-tagoknak járó 30%-os kedvezményt, hanem ennél jóval többet: önköltségi árat kapsz. Az első három jelentkezőnek pusztán a munkaidőnket fedező, jelképes tanácsadói díjért dolgozunk, ezzel megköszönve azt, hogy KÖVET-tag vagy, és a bizalmadat, hogy az elsők között próbálod ki velünk a közös munkát, amelynek a végén a céged nem csak felkészülten várja a következő hőhullámot, hanem a nyertes oldalára kerülsz azoknak a változásoknak, amelyek a versenytársaidat a létükben fenyegetik.

Legyél a leggyorsabb három cég között, és kérd ingyenes, négyszemközti online konzultációnkat https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVN2BeFoqI81rq3OLt-7KjBQ3B20QtdrLqqBDEksYVOsU9bw/viewform?usp=sf_link