Az ETV azaz, a Környezeti Technológia Hitelesítési rendszer bemutatása -beszámoló az ETV workshopról

A Pannon Egyetem Területi Innovációs Platform (TIP) és a KÖVET Egyesület az innovációs technológiák zöld átállásban játszott szerepéről, a hiteles, bizonyítottan jobb környezeti teljesítményű technológiák versenyképességének növeléséről és az innovatív KKV-k tájékoztatásáról tartott ETV workshopot június 11-én a Pannon Egyetemen.

Az esemény a LIFEproETV projekt hazai promóciós kampányának keretén belül valósult meg.

Az interaktív workshopon dr. Vonderviszt Lajos, a Tudás- és Technológiatranszfer Központ vezetője és Takácsné Ferenczik Brigitta, Fenntarthatósági kompetencia központ igazgató részletesen bemutatták a TIP működését. Herner Katalin a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója az ISO14034-es szabványon alapuló Környezeti Technológiák Hitelesítéséről és az ebben rejlő lehetőségekről beszélt.

A résztvevőkkel közösen azonosították a rendszerben rejlő lehetőségeket, erősségeket csakúgy, mint a korlátokat, nehezítő tényezőket. A kampány következő állomása a Miskolci Egyetem TIP-ja lesz, ahova várjuk az érdeklődők jelentkezését: Az innováció szerepe a zöld átállásban – az ETV, azaz a Környezeti Technológia Hitelesítési rendszerének bemutatása – KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért (kovet.hu)