Ingyenes webinár vízlábnyom témában

a KÖVET Egyesület, a WWF Magyarország és a denkstatt Hungary szervezésében,
a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében.

Időpont: 2024. február 20. (kedd)

WWF és denkstatt szekció: 10:00-11:00 – Vállalati víztudatosság: kockázatoktól a lehetőségekig.

Előadók és program:

– 10:00: A WWF Water Stewardship kampányának bemutatása, Fehér Zoltán, WWF Magyarország, természetvédelmi osztályvezető.
– 10:10: Édesvízi kockázatok – Üzleti teendők. Az EU követelményei és azok kezelése. Fűzfa Csaba, junior fenntarthatósági tanácsadó, denkstatt Hungary.
– 10:20: Vízhasználat a Grundfos fehérvári üzemében: Gärtner Szilvia, Grundfos, Senior Environmental engineer.
– 10:30: WWF Risk Filter Suite: a vízhez kapcsolódó vállalati kockázatok. Kerpely Klára, WWF Magyarország, Projektvezető, vizes élőhelyek és alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz.
– 10:40: Vízmegtartás és biodiverzitás egy dolomitbányában. Karafa László, Bánya és fenntarthatósági vezető – Saint-Gobain Hungary Kft., Saint-Gobain Magyarország.
– 10:50: Kérdések és válaszok


KÖVET szekció: 11:00-12:00 – Vízlábnyomszámítás vállalatok számára.


Előadók és program:

– 11:00-11:20 Vízlábnyom – az elv és a gyakorlati lépések, Herner Katalin ügyvezető igazgató, KÖVET Egyesület
– 11:20-11:40 Vízlábnyom csökkentés – statégia és jó gyakorlatok, Szilágyi Edit, projektvezető, KÖVET Egyesület
– 11:40-12:00 Vízgazdálkodás – az Ön szervezeténél – a Vízlábnyom kérdőív közös kitöltése

LIFE-CLIMCOOP projekt célja a települési önkormányzatok és a településeken működő ipari (nagy)vállalatok közös fellépésének elősegítése az éghajlatváltozásból fakadó kockázatokra való felkészülés és a hatásokhoz való alkalmazkodás érdekében. A résztvevők betekintést nyerhetnek a vállalati működéshez kapcsolódó vízlábnyomszámítás folyamatábra külföldi és hazai tapasztalatok bemutatásával. 
A módszer és a komplex vállalati vízgazdálkodás – az energia menedzsmenttel, a klímával és biodiverzitással való kapcsolat, az ellátási láncok vízlábnyoma – ismertetése után  közösen kitöltünk egy kérdőívet, mely a gazdasági szervezetek vízlábnyom csökkentési törekvéseinek felmérésére szolgál.
A projekt megvalósításának része az érdeklődő vállalatok bevonása és támogatása a fenntartható vízgazdálkodásuk kialakításának érdekében az EcoVadis és a CDP szempontrendszerének megfelelően.
Regisztrálok a webinárra