Vállalati fenntarthatósági jó gyakorlatok felmérése – az ITM kutatása

Tisztelt Vállalatvezető!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik missziója a fenntartható fejlődés előmozdítása hazánkban, társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt. Továbbá kiemelkedő feladatunk a fenntartható rendszerek és infrastruktúrák kiépítése, fejlesztése, valamint jó megoldások összegyűjtése és implementálása, amelyek mind hozzájárulnak a nemzeti fenntarthatósági fordulat előkészítéséhez.

Ennek megvalósítása érdekében az Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság felmérést végez a Magyarországon működő vállalatok körében a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok összegyűjtése, valamint a vállalati és társadalmi felelősségvállalás iránti elköteleződés témájában.

A beérkezett, legjobbnak ítélt gyakorlatokat egy szakértői bizottság helyszíni látogatás során fogja értékelni, majd kiválasztani a három legjobb gyakorlattal rendelkező vállalatot. A legjobb gyakorlatokkal rendelkező vállalatok díjazásban részesülnek. Célunk a fenntartható vállalati működés ösztönzése a jó gyakorlatok egymással történő megosztása és népszerűsítése által.

Kérjük Önt, hogy, munkánk elősegítése érdekében, a mellékelt kérdőíveket szíveskedjen kitölteni, majd 2020. október 29. 16:00-ig Dr. Rodek Nóra főosztályvezető (nora.rodek@itm.gov.hu), Palotai Zoltán osztályvezető (zoltan.palotai@itm.gov.hu), Rentz Tamás fenntarthatósági referens (adam.tamas.rentz@itm.gov.hu), valamint Boldizsár Dóra fenntarthatósági referens (dora.boldizsar@itm.gov.hu) e-mail címeire visszaküldeni.

Köszönettel és üdvözlettel,

az Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság

A KÉRDŐÍV az alábbi linkre kattintva tölthető le