Gyászjelentés

In memoriam Vagdalt László

 

Mély megdöbbenéssel és fájdalommal értesítjük a KÖVET tagjait, hogy Egyesületünk volt elnöke, Vagdalt László, 2018. február 15-én eltávozott közülünk. A soproni erdészeti szakközépiskolában érettségizett, környezetmérnöki diplomát szerzett Győrben, energiagazdálkodási szakmérnöki diplomát pedig Gödöllőn.

A Rába Magyar Vagon- és Gépgyárnál kezdte pályáját, majd hamarosan az Audihoz került. Itt végezte áldozatos munkáját környezetvédelmi és fenntarthatósági terület irányítójaként, a vállalati Projektiroda vezetőjeként, az Audi Akadémia tréningszolgáltatásokért felelős területének menedzsereként, valamint a Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezetőjeként.
A KÖVET elnöki tisztét két teljes cikluson keresztül, 2005 és 2013 között töltötte be. Rendkívül aktívan és kreatívan látta el feladatát, nevéhez fűződik például a Dr. Georg Winter díj megalapítása. A KÖVET-hez hasonló szervezetek nemzetközi szövetségének, a Hamburg székhelyű INEM Egyesületnek haláláig elnökhelyettese volt. 44 éves korában, végzetes betegség következtében távozott ebből a világból, melynek jobbá tételéért minden erejéből küzdött. Családja, barátai és kollégái gyászolják. Isten nyugosztalja!

Gyászjelentes