Helyi Energiatakarékossági Együttműködések Segítése

   

A projekt átfogó célja az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklése érdekében költségcsökkentési lehetőségek feltárása az energia-, víz- és anyagfelhasználás, valamint a szennyvíz és hulladékok csökkentése terén, emellett olyan, klíma-védelemmel kapcsolatos energiatakarékossági beruházások megvalósításának elősegítése, amiket ma még pénzügyi intézmények nem finanszíroznak.

A projekt eredményeként a fenntartható üzleti modellek keretében olyan regionális szintű kezdeményezéseket szeretnénk elérni a jövőben, amelyek helyi kezdeményezések, előnyei is helyben keletkeznek, és a lakosság, a helyi vállalkozások és a befektetők is kézzelfogható eredményeket realizálnak.

A projekt újszerűsége abban áll, hogy Magyarországon első körben találkozik a magán-, a vállalati szféra és a bankszektor (ill. a finanszírozó réteg), hogy megtalálja a megfelelő eszközöket, és egy új típusú finanszírozási struktúrát alakítson ki, amelyek megteremtik a helyi gazdaság és környezeti fenntarthatósághoz való hozzájárulás eszközeit.

 

A projekt kiírója:

  1. German Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation, Building and Nuclear Safety (BMUB)
  2. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

 

Résztvevő országok/partnerek:

  1. Németország – BAUM e. V. Bundesdeutscher Arbeitskreis für umweltbewusstes Management
  2. Lengyelország – Polish Foundation for Energy Efficiency FEWE
  3. Magyarország – KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért

 

A projekt időtartama: 2018.01.01. – 2020.02.29.