Klímaadaptáció

Vállalati klímaadaptáció

Melyek az éghajlatváltozás legfőbb kockázatai hazánkban? Mennyiben befolyásolják ezek az üzleti szférát, a vállalatok jövőjét és mindennapjait? Melyek a legérintettebb iparágak, folyamatok, tevékenységek? Kihívásként vagy lehetőségként tekintsünk a klímakockázatokra? A klímaválság betölthet-e katalizátor szerepet, elősegítheti-e a változást?  A hazai vállalatok vajon tisztában vannak ezekkel a klímakockázatokkal és felkészültek ezek kezelésére? Mit jelent a klímaadaptáció és hogyan lehet vállalati klímaadaptációs stratégiát kiépíteni? Léteznek jó gyakorlatok, vállalatok, amelyek a klímakockázatokat megfelelően kezelik és megosztják tapasztalataikat? 

KÖVET Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával Vállalati klímaadaptációs programot indít, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a témára és a hazai vállalatokkal és szakértőkkel együtt keresse a válaszokat a fenti kérdésekre.

A program első elemeként konferenciát tartottunk a témában 2017.november 9-én az Ökoindustria társrendezvényeként. Ezzel párhuzamosan felmérést végzünk a téma ismertségéről és a vállalatok gyakorlatáról, melyhez Ön is csatlakozhat a Vállalati klímaadaptációs kérdőív kitöltésével. A témában 2018. február 9-én tartottunk környezetvédelmi műhelymunkát, ahol a vállalatokat érintő klímakockázatokat kezdtük el összegyűjteni, a munka májusban folytatódik a következő műhelymunkával.

A klímaváltozás kihat a vállalatok, vállalkozások mindennapjaira és jövőjére egyaránt. Vegyük észre a jelenségeket, az összefüggéseket, azonosítsuk a szervezetünket érő klímakockázatokat és felkészüléssel előzzük meg vagy legalább mérsékeljük a hatásokat.

Töltse ki a kérdőívet, jöjjön el a környezetvédelmi műhelymunkára és csatlakozzon a Vállalati klímaadaptációs projekthez!

Kérdőív kitöltése

Kérdőív letöltése excel formátumban