KLÍMAVÁLTOZÁS – Kerekasztal beszélgetések 2. Globális megoldások

A KÖVET Egyesület szeretettel meghívja Önt a

KLÍMAVÁLTOZÁS – globális megoldások

kerekasztal-beszélgetésre,

mely egy 3 alkalomból álló beszélgetés-sorozat második része.

 

A kerekasztal-beszélgetés első, februári részén megnézzük, mit mutatnak az adatok, a tények, a trendek, a globális klímaváltozás valós jelenség-e.

A második beszélgetés kiindulási pontja az a tény, hogy a klímaváltozással foglalkozni kell, ez egy globális jelenség, melyre globális megoldások kellenek. De melyek ezek? Vannak-e bárhol megvalósítható megoldások? Számszerűsíthető-e a fentiek által elérhető üvegházgáz kibocsátás csökkentés?

Témafelvetés: Paul Hawken Drawdown című könyvének magyar fordítása, a 2019 végén a HVG Könyvek gondozásában megjelent Visszafordítható című könyv.

Időpont: 2020. március 3. 17:00 – 18:30

Helyszín: MagNet Közösségi Ház,  Belső udvar, Budapest, Andrássy út 98.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljanak az alábbi linken.

A helyszínen kihelyezett becsületkasszában hozzájárulhat a szervezés költségeihez.

Moderátor: Németh András, a Fenntartható fejlődés című lap felelős szerkesztője, a HVG Könyvek, a Visszafordítható című könyv felelős kiadója.

Beszélgetőpartnerek:

 

  • Mark McCaffrey – a Drawdown projekt szakértője, az ENSZ ECOS elnevezésű tudásközvetítő szervezetének alapítója. Dolgozott többek közt Budapesten, a Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Intézetében, és a Coloradói Egyetemen is.

 

  • Sipos Katalin – biológus, természetvédelmi szakember, a WWF Magyarország igazgatója. 1998 óta dolgozik a hazai természeti értékek védelméért, szenvedélye a túrázás.

 

  • Herner Katalin – a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója, környezetmérnök, gyakorlati szakember. A vállalatok, szervezetek felelős, fenntartható működéséért dolgozik, szabadidejét pedig gyermekeivel és 2 kutyájával együtt igyekszik a természetben eltölteni.

 

  • Horváth-Szováti György – a KÖVET Egyesület önkéntese. Mérnöktanár, életmód tanácsadó terapeuta, az egészségtudatos, fenntartható életmód elkötelezett híve. 15 éve él növényi étrenden, melynek nem csupán egészségre gyakorolt jótékony hatását propagálja, hanem a fenntarthatóság kulcsfontosságú eszközének is tekinti. 

 

  • Litkai Gergely – humorista, a Dumaszínház társulatának vezetője. Író, forgatókönyvíró, publicista. Végzettségét tekintve jogász. Kapcsolódása a Drawdown/Visszafordítható című könyvhöz a téma iránti érdeklődése, illetve a borítón olvasható, általa írt ajánló.

 

  • Prof. Dr. Tóth Gergely – a KÖVET Egyesület alapító főtitkára, a Kaposvári Egyetem közgazdász professzora, a Valóban Felelős Vállalat és a Gazdasággép című könyvek szerzője, kutatási témája a közgazdasági paradigmaváltás.