Klímaworkshop Tatabányán

– a LIFE-CLIMCOOP Projekt keretében-

Az esemény témája Tatabánya klímastratégiája, valamint az önkormányzat és a helyi vállalatok együttműködési lehetőségei a klímaváltozás elleni küzdelemben, illetve az alkalmazkodásban.

A számos gyakorlati információt nyújtó rendezvényen neves külső szervezetek és szakértők segítségével gondolkodhatunk közösen a közeljövő tennivalóiról.

Az esemény időpontja: 2022. december 8. (szerda), 13-17 óra között.

Helyszíne: Tatabánya MJV Polgármesteri Hivatal Tanácsterme (2800 Tatabánya, Fő tér 6.)


A program:

13.00-13.05: Szűcsné Posztovics Ilona polgármester köszöntője

13.05-13.25: Tóth Gergely főtitkár, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért, egyetemi tanár, MATE: A klímapánikon túl – A fenntarthatóság mélyebb értelme, ami optimizmusra adhat okot.

13.25-13.45: Viskolcz Béla, a LIFE-CLIMCOOP projekt szakmai vezetője, egyetemi tanár, Miskolci Egyetem: Városok és vállalatok együttműködési lehetőségei a klímaadaptációban.

13.45-14.05: Koczóh Levente András, senior klímapolitikai tanácsadó, Green Policy Center: Kibocsátás csökkentés – elvárások és lehetőségek

14.10-14.30: Renczes Dávid környezet- és klímavédelemért felelős tanácsnok, Tatabánya MJV Önkormányzata: Tatabánya Város klímaadaptációs intézkedései.


14.30-15.00: Kávészünet

15.00-15.30: Litkai Gergely produkciós vezető, Dumaszínház: KDK és NDM (avagy Kellemetlen Dolgok Kommunikációja és Nehéz Döntések Meghozatala)

15.30-17.00: Válaszkeresés 4 kérdésre – interaktív workshop: – Hogyan tudnak együttműködni a helyi vállalatok az önkormányzattal a klímaváltozás kapcsán?- Hogyan tudják a vállalatok csökkenteni a kibocsátásaikat? – Hogyan tudnak a vállalatok alkalmazkodni a klímaváltozáshoz?- Hogyan tudnak a vállalatok és az önkormányzat közreműködni az emberek szemléletformálásában?

Vezeti: Horányi Tibor környezetgazdász, fenntarthatósági tréner, Alba Natura Alapítvány

17.00: Szemléletformáló akciók megtekintése a Megyeháza téren: Jégkocka akció a hatékony szigetelés jegyében; Interaktív szabadtéri kiállítás.


Ahhoz, hogy az előadók a közönség felkészültségéhez és igényeihez leginkább igazodó tartalommal tudjanak készülni, kérem töltse ki az alábbi rövid kérdőívet, lehetőleg november 30-áig.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6suF4VQaGf2jyKihO2gZdeKpwKnu_fQLahaNtv7yqG1ybYw/viewform?usp=sf_link

Részvételi szándékát kérjük, egy válasz emailben jelezze legkésőbb december 1-jéig.