Köszönjük, hogy velünk voltak 2023-ban!

Kedves Tagjaink, Partnereink és Barátaink!
 
Mozgalmas év áll mögöttünk! 2023 a szakmai közösségek megerősödésének éve volt. A vállalatokat érintő változásokra és kihívásokra reagálva életre hívtuk a KÖVET Klubokat, elnökünk és főtitkárunk vezetésével, és örömmel tapasztaltuk, milyen élénk érdeklődés kísérte az ESG és a Körforgásos Klubok eseményeit. Külön köszönet illeti házigazdáinkat, akik a helyszínnel, vagy éppen kísérőprogramokkal változatossá varázsolták ezeket a klubeseményeket.
A KÖVET küldetésének fontos eleme a tudásmegosztás, az együtt gondolkodás és a tapasztalatcsere. Változó világunkban erre érezhetően szükségük van a vállalatoknak, a vállalatok vezetőinek csakúgy, mint a vállalati környezeti, fenntarthatósági szakembereknek. A Klubokat 2024-ben is folytatjuk, szeretnénk, ha a meghirdetett rendezvényekre minél több tagvállalatunk, valamint a fenntarthatóságot szem előtt tartó vállalat és szervezet látogatna el. A résztvevők visszajelzései alapján értékes és hasznos információk birtokába kerültek, akik ellátogattak a klubokra és sokat tanultak meghívott szakmai előadóinktól és egymástól.

Nemzetközi projektjeink folytatódtak 2023-ban is, a feladatok fontos eleme volt a gyakorlati tudnivalók átadása.
A LIFE-CLIMCOOP projektben a hangsúlyt a vállalatok és önkormányzatok számára átadható, a klímaváltozás ellen fellépő közös intézkedések, feladatok megismerésére, kidolgozására fektettük az 5 városba látogató műhelymunkák során.
A LIFEproETV projektben megalapoztuk azt a tudásanyagot, amivel közelebb visszük a vállalatokhoz a környezeti technológiák hitelesítését és fontos kapcsolatokat kötöttünk két egyetem, a Pannon és a Miskolci Egyetem innovációs központjával.
Erasmus+ Build Green projektünk négy nyelven elkészült tananyagai, élő workshopjai és online konzultációi során az érdeklődők a fenntartható építészettel, valamint a városi zöldfelületek növelésének lehetőségeivel ismerkedhettek meg részletesen, jógyakorlatokon keresztül.

Szintén a gyakorlati tudás megosztásáról szólt a 2023-as évet átívelő Ablakon Bedobott Pénz és Zöld Iroda Programunk is. A megmérettetésben résztvevő szervezetek jógyakorlataikkal elöljárva mutatnak példát olyan megvalósított intézkedésekkel amelyek egyszerre hasznosak környezeti és pénzügyi szempontból. A díjazott intézkedések és számszerűsített eredményeik, melyek a Lépések különszámában olvashatók, méltán érdemelték ki a 2023-as Környezeti Megtakarítás vagy éppen a Zöld Iroda díjakat.

Az év folyamán két alkalommal jelentettük meg szaklapunkat, a Lépéseket, amely immár váltva, elektronikusan és nyomtatásban jelenik meg. A lapszámok elektronikus verziója honlapunkon is olvasható, a cikkek pedig külön cikkadatbázisban is kereshetők. Az év során számos előadásról és webinárról felvételt készítettünk, Youtube csatornánkon érdemes szemezgetni a videók között. Facebook oldalunkon már 1900 fölött jár követőink száma, ezen kívül LinkedIn oldalunkon is naprakész információk találhatók közelgő eseményeinkről.

2023 számunkra munkával teli, sűrű és rohanós év volt, értek bennünket kellemes és kellemetlen hírek, események, éreztük a vállalatokat terhelő nyomást, az őket érő kihívásokat és a bizonytalantól való aggódást is. Örömmel láttuk, hogy egyesületi tagságunk ismét bővülőben van, a fenntarthatóság már nem csak beszédtéma, a vállalatok nagy része a cselekvés útjára lépett. Ebben segítjük Önöket, Benneteket, ezért dolgozunk küldetésünknek megfelelően 2024-ben is!

Köszönjük Tagjainknak és Partnereinknek, hogy ebben az évben is kitartottak mellettünk!
Köszönjük az Elnökségnek és a Felügyelőbizottság tagjainak, hogy aktívan segítették munkánkat!

Tartson velünk Ön is, közösen tegyük fenntarthatóbbá a világot, kövesse eseménynaptárunkat, találkozzunk a KÖVET rendezvényeken!
 
Kaposvár-Budapest, 2024. január 11.
 
Üdvözlettel:

Herner Katalin
ügyvezető igazgató és a KÖVET csapata