MEGHÍVÓ – KÖVET 25 Jubileumi Díjátadó Ünnepség és Konferencia

Ünnepelje velünk a KÖVET Egyesület fennállásának 25. évfordulóját!

 

A jubileumi rendezvény  keretében képet adunk arról, hogy szakmailag hogyan és hova jutott el a szervezet a negyed évszázad alatt és hogyan készülünk az előttünk álló kihívásokra. Kihirdetjük a 2020 folyamán lezajlott KÖVET 25 Program eredményét, díjazzuk és bemutatjuk a környezetvédelmi és társadalmi szempontból leginkább példamutató intézkedéseket és vállalatokat, szervezeteket. Külföldi és hazai vendégelőadóink segítségével elemezzük a COVID-19 veszélyhelyzet környezeti és gazdasági hatásait és tanulságait.

 

“Közös ünneplésre hívjuk volt, jelenlegi és jövőbeli tagvállalatainkat, partnereinket. Az apropó, hogy a KÖVET Egyesület civil szervezetként immár 25 éve szolgálja a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyét, segíti a szervezeteket, és a vállalatokat fenntarthatósági törekvéseik és céljaik elérésében. Véleményünk szerint az elmúlt 25 év ünneplésének legjobb módja, ha teret engedünk a szervezetek jó gyakorlatainak és ráirányítjuk a figyelmet a példaértékű intézkedésekre. Ennek szellemében hirdettük meg a KÖVET 25 Programot.”- hív mindenkit egy közös ünneplésre Herner Katalin, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója.

 

Postpandemic economy, avagy elmélkedés

a vírushelyzet utáni gazdaság „mibenlétéről”

  

Jelenleg még nem világos a Covid-19 következtében elhunytak száma hogy viszonyul a közlekedési balesetek áldozatainak lecsökkent számához és a WHO által évi 2-3 millióra tehető légszennyezésből eredő halálozások számához. A vírusválság gazdasági következményei első látásra katasztrofálisak, már az Economist c. mértékadó lap is „90%-os gazdaságról” beszél, azaz az átmeneti 20-30%-os visszaesés egy része nem fog visszaépülni. Ugyanakkor alternatív gondolkodók mellett már főáramú közgazdászok is megkockáztatják azt a kijelentést, hogy habár fájdalmas, de talán nem is olyan nagy baj ez, hiszen a világgazdaság túlnőtte magát: meghaladta az emberi és fenntartható mértéket. Mindenki egyetért abban, hogy jobb lenne az egy évvel ezelőtti gazdaságnak csak a fenntartható, felelős részét újjáépíteni. Ám ehhez nemcsak a társadalmak által legitimált politikai akarat hiányzik, hanem a közegyetértés is: milyen irányban haladjunk tovább? Konferenciánkon ez az elméleti és gyakorlati téma, hazai és külföldi vezető szakértők előadásain és vitáján keresztül. A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Időpont: 2020. október 20. 9:30-17:00, kedd

Helyszín: Magnet Közöségi Ház, Hamvas Terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.)  és ZOOM-on online közvetítésen

Jelentkezni az alábbi regisztrációs felületen lehet, 2020. október 18-áig.

Részletes program: www.kovet.hu

További információ: Biró Imola, +36 20 317-2389, biro@kovet.hu, www. kovet.hu