MEGHÍVÓ – Klímaváltozás című kerekasztal-beszélgetésre

A KÖVET Egyesület szeretettel meghívja Önt a 

KLÍMAVÁLTOZÁS kerekasztal-beszélgetésre,

mely egy 3 alkalomból álló beszélgetés-sorozat első felvonása

Az első alkalommal tisztázzuk a tényeket, mit mutatnak az adatok, a trendek?  A hosszú távú előrejelzések milyen tényeken alapulnak? Mit mondanak az éghajlatkutatók, hogy közvetíti ezt a média és mi csapódik le az emberek fejében? Kezdjünk el pánikba esni vagy keressük a megoldást?

A témafelvetés Kovács Róbert „Klímaváltozás – pánik és tagadás között” című könyve és Molnár Áron noÁr Levegőt! című dala adja.

Jöjjön el, találkozzon a szerzőkkel, a téma szakértőivel és nézzünk szembe együtt a tényekkel!

A beszélgetés-sorozat következő részei során a megoldásokra koncentrálunk.

Időpont: 2020. február 11. 17:00 – 18:30 óra

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Budapest, Andrássy út 98.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljon az alábbi linken 2020. február 6-ig.

 

Moderátor: Herner Katalin, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója

Beszélgetőpartnerek:

Kovács Róbert – a „Klímaváltozás – pánik és tagadás között” című könyv szerzője, meteorológus és éghajlatkutató, aki könyvével a klímaváltozás lényegét, a tudományos hátteret bemutatja be a média túlkapásai nélkül.  
  Dr. Hetesi Zsolt – fizikus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar tudományos főmunkatársa, óraadó az ELTE TTK-n. Szakterülete az energetikai modellezés és fenntartható rendszerek kutatása, emellett ökológiai elveken alapuló gazdaságot működtet vidéken.
Szőnyi Lídia – pedagógiai szakpszichológus, óraadó az ELTE PPK-n, a klímakrízis pszichológiájáról és az önkéntes egyszerűségről jelentek meg írásai.  
  Prof. Dr. Tóth Gergely – a KÖVET Egyesület alapító főtitkára, a Kaposvári Egyetem közgazdász professzora, a Valóban Felelős Vállalat és a Gazdasággép című könyvek szerzője, kutatási témája a közgazdasági paradigmaváltás.
Molnár Áron noÁr – színész, aktivista, A noÁr Mi vagyunk! non-profit Kft. alapítója, dalszövegeivel környezeti és társadalmi témákat feszeget és hozza közel a legfiatalabb generációkhoz is, a Levegőt! című száma a klímavészhelyzetre hívja fel a figyelmet.  

Együttműködő partnerünk: 

 

 

 

 

A rendezvénysorozat következő alkalmainak időpontjai: március 3 és március 24. Írja be naptárjába!