MEGHÍVÓ – LIFE-CLIMCOOP projektnyitó rendezvényre

Tisztelt Partnereink! Kedves Kollégák!

A LIFE Éghajlat-politika alprogram keretében, szeptemberben elindult a LIFE-CLIMCOOP projekt. Helyi, regionális, országos, uniós és nemzetközi szinten egyaránt szükség van megfelelő klímaalkalmazkodási stratégiák kidolgozására az éghajlatváltozás káros hatásainak megelőzése, illetve minimalizálása érdekében. A városi térségeknek fontos szerepük van e stratégiák megvalósításában. 

A LIFE-CLIMCOOP projekt keretében feltérképezzük Kazincbarcika város és a BorsodChem Zrt. klímaváltozáshoz való alkalmazkodási lehetőségeit, megvizsgáljuk a hatások csökkentése érdekében szükséges lehetséges lépéseket és együttműködési mechanizmusokat dolgozunk ki önkormányzat és vállalat között. Létrejön egy módszertani útmutató, valamint egy online alkalmazkodási jógyakorlat gyűjtemény, amelyek a közös alkalmazkodási klímastratégiák átültethetőségét segítik majd elő más önkormányzatok és ipari vállalatok számára hazánkban és az EU területén.

A projekt nyitórendezvényére 2020. szeptember 30-án kerül sor, online formában, melyre szeretettel várunk mindenkit, akit érdekelnek a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás lehetséges módszerei városi és vállalati együttműködés keretében, illetve szívesen hallgatna napjaink égető problémáit érintő, színvonalas előadásokat a szakma prominens képviselőitől.

Változik az éghajlat. Alkalmazkodjunk együtt!

Az Ön részvételére is feltétlenül számítunk!

Az online konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://forms.gle/MMGGRMYHRCdfAjxT6

További információ:

Vaskuti Éva, LIFE projektvezető

KÖVET Egyesület

vaskuti@kovet.hu

+36 20 318 0398

A projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.