„Milyen az irodád? Még nem zöld?!” – Beszámoló a Zöld Iroda kerekasztal kerekasztal beszélgetésről

Időpont: 2022. szeptember 14. (szerda) 14:00 – 16:30
Helyszín személyesen: Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55.

Zöld Iroda kerekasztal beszélgetést szervezett a KÖVET Egyesület azzal a céllal, hogy feltárja, milyen feladatokkal, nehézségekkel, és sikerélményekkel jár egy irodát fenntarthatósági szempontok figyelembevételével működtetni.

Az eseményt Herner Katalin a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatójának köszöntője után Bakai-Nagy Zita Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat alpolgármestere nyitotta meg. A megnyitót követően az alpolgármester asszony és a jelenlévő további három KÖVET tag átvette a KÖVET tagságot jelképező táblát.

A Zöld Iroda és Zöld Rendezvény animációs videó premier bemutatójával folytatódott az esemény, mely után helyet foglaltak a kerekasztalnál a beszélgetőpartnerek Herner Katalin, Szabó Viktória (Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.), Bakai-Nagy Zita, Pálfyné Huszka Ágnes (FGSZ Földgázszállító Zrt.), Dobrai Lajos (Magyar Fejlesztési Bank Zrt.), Fekete Gábor (Magyar Nemzeti Bank), Harmat Máté András (Coloplast Hungary Kft.). A beszélgetés során a résztvevők elmondták, hogy milyen nehézségekkel találkoztak a Zöld Irodáik kialakítása során, és ezeket milyen különböző kreatív módon igyekeztek megoldani. A Zöld Irodák nagyon népszerűek a cégcsoportokon belül, sok helyszínen jelentkeztek, hogy szeretnének csatlakozni a programhoz. Szó esett arról is, hogy mennyi pozitív visszajelzéssel és munkavállalói újító ötlettel találkoznak a vezetők, amik segítenek a Zöld Iroda kialakításban.

A videó megtekinthető itt: Zöld Iroda Program és Minősítés

Az esemény második felében a kerekasztal beszélgetés a környezettudatos megoldásokat szolgáltatók bemutatkozásával folytatódott Baschán Árpád (Mielemed MPM Kft.), Balázs Álmos (GreenLine Clean Kft.), Szabó György (HUMUSZ Szövetség), Pancsa Emese Zsuzsanna (Compocity Kft.), Bárdosi Zsófia (Tersano Magyarország) részvételével. A közönség megismerkedhetett olyan különböző környezetbarát megoldásokkal, melyek azon túl, hogy óvják a környezetet, még egészségügyi és gazdasági szempontból is követendő példát mutatnak. A Tersano a vegyszer- és műanyagmentes ózonos takarításra ösztönzi az embereket, a Compocity a beltéri komposztálásra, mint otthoni és irodai zöldhulladék hasznosításra kínál lehetőséget. A HUMUSZ Szövetség hulladékcsökkentésről tart előadásokat, foglalkozásokat, míg a Greenline a vízmentes autótisztításra ösztönzi az autótulajdonosokat. A Mielemed a légtisztító festékekről tartott egy rövid bemutatást.

Az online térben a ZOOM-on követhető volt az esemény, mely felvételről utólag visszanézhető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=pec7ICdMt4M

Záró epizódként a Mentimeter alkalmazás segítségével a résztvevők valós időben adhattak visszajelzést az eseménnyel kapcsolatban.

A program támogatója: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata.