Ökotérképezés

Mérje fel működése környezeti hatásait!

„Egy kép többet mond ezer szónál.”

Az ökotérképezés egyszerű, gyakorlatias eszköz az Ön telephelye, műhelye, irodája környezeti hatásainak feltérképezésére és környezeti teljesítményének javítására. A módszer alapja egy helyszíni bejárás, amelynek során az ökotérképezés módszerével feltárjuk a megtakarítási lehetőségeket, az esetleges fejlesztési pontokat. Ezt egészíti ki egy csoportos ötletelés a vállalat különböző részlegeinél dolgozó munkatársakkal, továbbá a felméréshez szükséges dokumentumok, adatok átvizsgálása.

Javasoljuk ezt a módszert minden vállalkozásnak, amely tisztában szeretne lenni tevékenysége környezeti hatásaival, és mérsékelni akarja azokat.

Az ökotérképezés az ISO 14001 vagy az EMAS szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alapját képezheti. Alkalmazható továbbá kezdeti állapotfelmérésre, KIR-célok azonosítására, vagy éppen a belső audit módszereként. Az ökotérképezésre épül a KÖVET Környezeti Megtakarítások Azonosítása Programja és a Zöld Iroda Programja is. A programban (a felmérésben, a végrehajtásban, a megtakarítások azonosításában) vállalatának munkatársai is aktívan részt vesznek, aminek eredményeként lényegesen környezettudatosabbak lesznek, mint amilyenek voltak korábban.

A felmérés eredménye egy, az Ön vállalkozására szabott környezeti programterv, intézkedésekkel, határidőkkel, felelősökkel és a megtakarítás lehetőségeivel.

Referenciák:

  • Kaposvári Rendőrkapitányság
  • Szent Orsolya Iskolaközpont, Dombóvár
  • Ecoland projekt – Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség – 100 kkv ökotérképezése a Dél-Dunántúli régióban

Zöld Iroda Program során:

  • Nemzeti Hírközlési Hatóság
  • Profi Power Kft. (most Randstatt)
  • Numil Kft.