Passzold vissza, Tesó! – november 22-én zárul a kampány

Kedves Barátunk!

A Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány által közösen meghirdetett „Passzold Vissza Tesó!”  használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány 2021-es őszi szakasza november 22-én zárul.

A gyűjtések még sok helyen folynak, így a szervezők a nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy lehetőség van a telefonok tovább gyűjtésére azoknál a résztvevőknél, akik csak nemrég csatlakoztak a kampányhoz, illetve azoknál is akik folytatni szeretnék, hiszen ez egy örökké tartó kampány. 

Viszont szeretnénk pontot tenni  a kampány ezen szakasza végére. Emiatt kérnénk a visszagyűjtést végző résztvevőktől, hogy juttassák el a készülékeket a lenti információk szerint, és a gyűjtés eredményét küldjék el nekünk. Azoktól is szeretnénk aktuális mennyiséget kérni, akik a gyűjtést folytatják.

Így magát a gyűjtődobozt nem kell elküldeni, csak a tartalmát vagy annak mennyiségét megadni. 

Köszönjük!

Készülékek továbbítása

A kampányban résztvevő szervezet, intézmény, magánszemély a következő módon juthatja el a használt készülékeket:

  1. Budapest területén lévő szervezet, vállalat, intézmény nagyobb mennyiség esetén, 15 kilogramm körül, vagy felett jelezze az Inter-Metal Recycling Kft.-nak (http://www.intermetal.hu/) az elektro@intermetal.hu e-mail címen igényét a mobilok elszállítására, de ez nem kötelező ha saját erőből is meg tudja oldani az elszállítást(lásd a 4-es pontot). Az e-mailben szükséges elküldeni a visszagyűjtő cég, szervezet, intézmény nevét, címét, a visszagyűjtő doboz címét, a kapcsolattartó nevét, e-mail címét és telefonszámát. A doboz, dobozok méreteit és súlyát.
  2. A kampányban részt vevő többi, kisebb mennyiséggel rendelkező vállalat, nonprofit szervezet, magánszemély postai úton, vagy futárcég segítségével továbbíthatja az Inter-Metal Recycling Kft részére az átvett készülékeket.  A csomagra kérjük, írja rá, hogy „Passzold Vissza Tesó!”. Cím: 1211 Budapest, Budafoki út 5-7. A címzéshez szükséges egyéb adatok: Ifj.Virágh Bálint, Tel: +36 30 389 1001, Email: elektro@intermetal.hu (http://www.intermetal.hu/
  3. Lehetőség van még FoxPost szolgáltatást is igénybe venni, ekkor a Budapest, Csepel Pláza, Budapest 1211, II. Rákóczi Ferenc utca 154-170 címre kell feladni, és megjelölni címzettként Tihanyi Ervint, és az elektro@intermetal.hu e-mail címet, és a +36-30-4885899 telefonszámot kell megadni, hogy a címzett kapjon értesítést a csomag érkezéséről.
  4. Személyesen is le lehet adni a készülékeket a Jane Goodall Intézet irodájában a 1026 Bp. Szilágyi Erzsébet fasor 41. szám alatt, előre egyeztetett időpontban. Kádár András – akadar@janegoodall.hu, +36-30-724-0274.

Összegyűjtött mennyiség elküldése

Kérjük, hogy erre az e-mailre válaszolva írják meg az összegyűlt mennyiséget (hány db/kg telefon gyűlt össze ebben az időszakban), hogy összesíteni tudjuk az adatokat.

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal az volt, hogy minél több használt készüléket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot, és segítve ezáltal a kongói csimpánzok és gorillák élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. A tavalyi és a tavaszi gyűjtés eredményeként Ugandában épült egy biztonságos kikötő és egy iskolahajó. Részletesebben…

Nagyon köszönjük, hogy az Ön szervezete, intézménye, vállalata is csatlakozott hozzánk ebben a misszióban!

Hamarosan jelentkezünk az összesített eredményekkel és a jó hírrel, hogy ki nyerte meg a fődíjat, a Csimpánz Örökbefogadást és a többi nyereményt.

A díjazottakat a PLANET 2021 rendezvényen a december 5-ei napon (vasárnap) tervezzük kihirdetni. Ezen a napon a kampány lesz a középpontban a KÖVET Egyesület standon. Aki díjazott lesz azt meghívjuk és ellátjuk oklevéllel és le is fotózzuk.

Üdvözlettel és köszönettel,

Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet és az Afrikáért Alapítvány