Részvételi feltételek és díjak

 

A programba olyan 5 éven belül megvalósult környezetvédelmi beruházásokkal, intézkedésekkel lehet jelentkezni, melyek gazdaságilag megtérülnek. A jelentkezés feltétele, hogy a fejlesztéseket bemutató, részletes adatok rendelkezésre álljanak (számszerűsített környezeti javulás CO2 egyenértékre is átszámítva, beruházási költség, éves működtetési költség, éves megtakarítás és megtérülési idő).

A benyújtott intézkedéseknek minden esetben már megvalósult, működő és pénzügyileg megtérülő fejlesztéseknek kell lenniük, de a megtérülés a program jelentkezési határidején is túlnyúlhat. A jelentkezők szervezetenként legfeljebb 10 különböző intézkedéssel vehetnek részt a programban. Lehetőség van arra is, hogy két vállalat vagy szervezet közösen megvalósított fejlesztését közös esettanulmányban mutassa be.

A KÖVET Egyesület által korábban díjazott intézkedéssel is lehet újra nevezni abban az esetben, ha az intézkedést az eltelt idő alatt továbbfejlesztették. Újdonság, hogy a zsűri idén egy új kategóriában is díjazza az intézkedéseket:

A legtöbb CO2 egyenérték-megtakarítást eredményező intézkedést karbon-megtakarítás különdíjjal jutalmazza a zsűri, már külön a non-profit intézmények kategóriájában is!

 

 

(Figyelem! A felhívás ezen részében található adatok elavultak, további információért keressen elérhetőségeink egyikén.)

Részvételi díjak

 

Kategória

Részvételi díj

Nagyvállalat

≥ 250 fő alkalmazotti létszám, > 50 millió € éves forgalom vagy > 43 millió € éves mérlegfőösszeg

 

Középvállalkozás

50-249 fő közötti alkalmazotti létszám, ≤ 50 millió € éves forgalom vagy ≤ 43 millió € éves mérlegfőösszeg

 

Kisvállalkozás

10-49 fő közötti alkalmazotti létszám, ≤ 10 millió € éves forgalom vagy ≤ 10 millió € éves mérlegfőösszeg

 

Mikro vállalkozás

< 10 fő alkalmazotti létszám, ≤ 2 millió € éves forgalom vagy ≤ 2 millió € éves mérlegfőösszeg

 

Nagy non-profit szervezet/intézmény

≥ 150 fő alkalmazotti létszám

 

Közepes non-profit szervezet/intézmény

25-149 fő közötti alkalmazotti létszám

 

Kis non-profit szervezet/intézmény

< 24 fő alkalmazotti létszám

 

 

Kedvezmények

A részvételi díjakból kedvezményt biztosítunk:

· KÖVET – tagvállalatok számára 30% kedvezmény

· A következő szakmai szervezetek tagjai 15% kedvezményben részesülnek: KSZGYSZ, Magyar Innovációs Szövetség, MGYOSZ, MLBKT, BCSDH, HBLF, MAF

· A tagsági kedvezmények közül csak egy vehető igénybe!

· A programba visszatérő résztvevők számára 15% kedvezmény.

 

Miért érdemes csatlakozni?

· A legkiválóbb intézkedéseket Környezeti Megtakarítás Díjjal jutalmazza a szakmai zsűri 5 kategóriában. A díjakat ünnepélyes keretek közt, a 2017. május 26-i konferencián vehetik át a díjazott szervezetek képviselői.

· A díjazott szervezetek sikeres intézkedéseikkel továbbjuthatnak az Európai Üzleti Díj a Környezetért elnevezésű nemzetközi versenyre.

· Az esettanulmányban bemutatott beruházások és intézkedések hitelességét a KÖVET szakértője helyszíni audit keretében vizsgálja meg.

· A résztvevő szervezetektől 1 fő  ingyenesen részt vehet egy KÖVET rendezvényen teljes ellátással.

· A beküldött esettanulmányok bekerülnek az Ablakon Bedobott Pénz című kiadványba és az online adatbázisba. A kiadványból minden résztvevő szervezet előre egyeztetett számú tiszteletpéldányt kap.

· A résztvevők és a díjazottak megjelennek  a Lépések című szaklapban és a programhoz kapcsolódó sajtóközleményekben.

· A programról és a díjazottak környezeti projektjeiről beszámolnak az ABP program médiatámogatói. A díjazottak szerepelnek a programról készülő kisfilmben.