Lépések szaklap

 

Lépések …a fenntarthatóság felé

Gazdaságfilozófiától a projektekig, tudományos cikkektől a szakmai hírekig

A KÖVET és a TTMK közös kiadványa, a környezettudatos és társadalmilag felelős vállalatvezetők szaklapja. A környezettudatos vállalatirányítás és társadalmi felelősség első, és mindeddig egyetlen szaklapja. Anyagát szakmai írások, felhívások, programbeszámolók adják. A szerzők a KÖVET, a TTMK és a KÖVET-tagvállalatok munkatársai, valamint más, a környezettudatos vállalatirányításban gyakorlott szakértők. A Szaklap 1996-ban egyesületi hírlevélként indult útjára, azóta folyamatos fejlesztés mellett több mint 50 szám jelent meg. Elsődleges feladata, hogy gyakorlatban segítse a vállalatok környezeti vezetői és más környezetvédelmi szakemberek munkáját, tapasztalatcseréjét.

A Lépések 2014 tavaszán megújult: immár dinamikus, modern külső takarja az érdekes, izgalmas, és esetenként tudományos igényű tartalmat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Lépések 2014. februárjától a Magyar Tudományos Művek Tárában “lektorált folyóirat”-ként lett regisztrálva. Ez azt jelenti, hogy a tudományos rovatainkban (Bionómia, Ökolábnyom, Bodogság-gazda(g)ság, Projektek) megjelenő cikkek szerzői feltüntethetik publikációs listájukban a Lépésekben publikált anyagaikat.

Állandó rovataink
Bionómia: tudományos írások egy értékorientált, emberközpontú közgazdaságtan alapjairól.
Ökológiai lábnyom: hogyan hat bolygónk eltartóképességére amit teszünk; számítások, esettanulmányok.
Boldogság-gazda(g)ság: rovat az emberi lét végső kérdéseiről.
Projektek: a KÖVET és a TTMK vállalati programjainak bemutatása, vállalati beszámolók.
Vállalati esetek: milyen újdonságokkal rukkolnak elő tagvállalataink a társadalmi felelősséggel kapcsolatban.
Emberi tényező: beszélgetések a fenntarthatóság elkötelezett híveivel.
Másért vállalkozó?: vállalkozások, ahol a profit nem cél, hanem csak eszköz.
KÖVET-hírek: rövid hírek a KÖVET berkeiből, új tagvállalataink bemutatkozása.
Olvasóközönség, célcsoport összetétel

Kis-, közép- és nagyvállalatok fenntarthatósági, környezetvédelmi, kommunikációs, szakemberei, tanácsadó és auditáló cégek szakemberei, politikusok, döntéshozó felsővezetők, civil szervezetek és a szakirányú oktatási intézmények diákjai, oktatói.

Példányszám, terjesztés
Megjelenik évente négyszer, 1000 nyomtatott példányban. Terjesztését saját, folyamatosan növekvő címlistánkon, személyes kapcsolatainkon keresztül és rendezvényeinken végezzük. A szaklap előfizetéséhez kérjük, az alábbi megrendelőlapot küldje vissza számunkra.
MEGRENDELŐLAP

Hirdetési szabályok
A szerkesztőség kizárólag a szaklap profiljának megfelelő szakmai hirdetések megjelenését teszi lehetővé. Olyan környezetvédelmi szolgáltatások és termékek hirdetéseit közöljük, amelyek környezeti hasznáról meg vagyunk győződve. A lap első borítóján hirdetést nem helyezünk el. További információért kérjük keresse fel Egyesületünket az info@kovet.hu címen.

Publikációs feltételek

A Lépések a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás témaköréből közöl tanulmányokat, ha azok megfelelnek a tudományos publikációkkal szemben támasztható formai feltételeknek, és eredeti elméleti vagy empirikus kutatási eredményeket tartalmaznak. A folyóirat rendszeresen közöl recenziókat a fenntartható fejlődés témakörében megjelent könyvekről, teret ad tudományos témákban folyó vitáknak, Másért vállalkozó rovatában pedig közzétesz olyan interjúkat, amelyek társadalmilag felelős vállalatok vezetőivel, szakembereivel készültek. Az Emberi tényező rovat olyan tudósokat, szakembereket, illetve vállalkozókat mutat be, akik példaértékű tevékenységet folytatnak a fenntarthatóság terén.

Útmutató a kéziratok beküldéséhez: Publikációs feltételek

Böngésszen a Lépések régebbi számaiban

A Lépések 84. lapszámának kiadását támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt.

 A Lépések 82. lapszámának kiadása a LIFE19 GIE/PL/000784 – LIFE pro ETV projekt keretében, az Európai Unió LIFE
Programjának támogatásával valósult meg.

A Lépések 2020. októberi különszámának (81.lapszám) megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A Lépések 80. lapszámának kiadása a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP projekt keretében, az Európai Unió LIFE Programjának támogatásával valósult meg.