Ökotérképezés

Mérje fel működése környezeti hatásait!

„Egy kép többet mond ezer szónál.”

Az ökotérképezés egyszerű, gyakorlatias eszköz az Ön telephelye, műhelye, irodája környezeti hatásainak feltérképezésére és környezeti teljesítményének javítására.

Javasoljuk ezt a módszert minden vállalkozásnak, amely tisztában szeretne lenni tevékenysége környezeti hatásaival, és mérsékelni akarja azokat.

Az ökotérképezés az ISO 14001 vagy az EMAS szerinti környezetközpontú irányítási rendszer alapját képezheti. Alkalmazható továbbá kezdeti állapotfelmérésre, KIR-célok azonosítására, vagy éppen a belső audit módszereként. Az ökotérképezésre épül a KÖVET Környezeti Megtakarítások Azonosítása Programja és a Zöld Iroda Programja is. A programban (a felmérésben, a végrehajtásban, a megtakarítások azonosításában) vállalatának munkatársai is aktívan részt vesznek, aminek eredményeként lényegesen környezettudatosabbak lesznek, mint amilyenek voltak korábban.

A felmérés eredménye egy, az Ön vállalkozására szabott környezeti programterv, intézkedésekkel, határidőkkel, felelősökkel és a megtakarítás lehetőségeivel.

Referenciák:

  • Kaposvári Rendőrkapitányság
  • Szent Orsolya Iskolaközpont, Dombóvár
  • Ecoland projekt – Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség – 100 kkv ökotérképezése a Dél-Dunántúli régióban

Zöld Iroda Program során:

  • Nemzeti Hírközlési Hatóság
  • Profi Power Kft. (most Randstatt)
  • Numil Kft.

Szeretne egyszerre megtakarítani és jót tenni a környezetnek?

A KÖVET segítségével azonosíthatja azokat intézkedéseket, amelyek nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, sőt versenyelőnyhöz juttathatják az Ön cégét.

A módszer alapja egy helyszíni bejárás, amelynek során az ökotérképezés módszerével feltárjuk a megtakarítási lehetőségeket, az esetleges fejlesztési pontokat. Ezt egészíti ki egy csoportos ötletelés a vállalat különböző részlegeinél dolgozó munkatársakkal, továbbá a felméréshez szükséges dokumentumok, adatok átvizsgálása.

Az eredmény egy intézkedési lista számszerű adatokkal alátámasztva, amely rövid, közép- és hosszú távra is megfogalmazza az Ön vállalatánál elérhető környezeti megtakarítási lehetőségeket.

A környezeti megtakarítások azonosítása segítséget jelenthet a vállalatnak a KÖVET Egyesület Ablakon Bedobott Pénz Programjában való részvételben.

Referenciák

  • Pécsi Vízmű Zrt.